Gyakran ismételt kérdések
Hogyan tudok regisztrálni az oldalon?

Az Armin Trade webshopra egyszerűen, néhány lépésben tud regisztrálni. A regisztráció elengedhetetlen feltétele a rendelésnek.

Először válassza ki a „Regisztráció” menüpontot, majd írja be e-mail címét és a jelszót, amit használni szeretne. Önnek már csak annyi dolga lesz, hogy a „Fiókom” menüpont alatt kitölti vezeték és keresztnevét, továbbá a telefonszámát. Innentől a regisztrációja érvényes lesz.

Hogyan tudom az adataim módosítani?

Személyes adatait a következőképpen tudja módosítani:

A belépést követően, válassza ki a „Fiókom” menüpontot. A megjelenő csempék közül kattintson a fiókom opcióra. Amint rákattintott megjelennek a megadott adatai, Önnek csak át kell írnia a helyesre. Utána pedig görgessen le az alul található „módosítások mentése” gombig és mentse el!

Elfelejtettem a jelszavamat. / Hogyan állíthatom vissza a jelszavam?

Amennyiben bejelentkezés során nem emlékszik, hogy korábban milyen jelszót adott meg, úgy lehetősége van jelszava helyreállítására. Új jelszó igénylését a „Bejelentkezésnél” látható "Elfelejtett jelszavát?" felirat alatt található „Kattintson ide” címszóra kattintva kezdeményezheti. Ezután adja meg e-mail címét. Rendszerünk e-mailben elküldi Önnek a jelszóhelyreállító linket. A linkre kattintás után írja be új jelszavát, majd erősítse meg és írja be még egyszer, ha mindent rendben talált, akkor kattintson az "Jelszó megváltoztatása" gombra. Innentől a belépéshez az új jelszót használhatja.

Leadtam a rendelésem, de nem kaptam visszaigazoló e-mailt. Mit tehetek?

Kérjük ellenőrizze a rendelés adatait. Jellemzően az e-mail cím elírása a probléma vagy online bankkártyás fizetés esetén a sikertelen tranzakció.

Amennyiben adataiban elírás történt, úgy mindenképp javítsa/módosítsa az adatait fiókjában, hogy a jövőbeli rendeléseit és az azokhoz küldött értesítéseket megkapja. További kérdés esetén kérem keresse meg ügyfélszolgálatunkat. (telefonszám: + 36 52 794 696, e-mail cím: info@armintrade.hu)

Hogyan ellenőrizhetem rendelésem státuszát?

Rendelését a „Fiókom” menüpontban, a „Feldolgozás alatt álló megrendelések” csempére kattintva ellenőrizheti.

Mennyi idő alatt érkezik meg a rendelés?

A kiszállítási idő átlagosan 24 óra a 15:00-ig feladott csomagok esetében.

Amennyiben nem érkezik be 15:00-ig maximum 48 órán belül kézbesítésre kerülnek.

Hogyan törölhetem a rendelésem?

A rendelését a vissszaigazoló e-mailben szereplő telefonszámon vagy az info@armintrade.hu e-mail címre küldött üzenetben törölheti.

Hogyan érhetem el az ügyfélszolgálatot?

Az ügyfélszolgálatot elérheti a + 36 52 794 696 telefonszámon vagy e-mail-ben info@armintrade.hu címen. Megkeresése után igyekszünk minél hamarabb, de legkésőbb 24 órán belül felvenni Önnel a kapcsolatot.